A tavasz minden árnyalatával beragyogta a piacot, színek kavalkádja ölelte körbe a látogatókat.

Péntek délelőtt ismét megtelt a Kaposvári Nagypiac: a tavasz legjavát kínálták a standok, a vásárlók pedig hosszú sorokban türelmesen várták, hogy a legfrissebb finomságokat hazavihessék. Igazi forgatag fogadta a kaposvári vásárlókat.
A friss, házi tej iránti igény szinte mindent elsöprő volt, a vásárlók hosszú sorokban álltak, hogy hozzáférhessenek ehhez a tápláló nedűhöz. A baromfihúsos standoknál igazi nyüzsgés uralkodott; sokan elhatározták, hogy felfedezik a tavaszi piacot, hogy hazavihetik a legjobb minőségű, helyi termékeket a hétvégi étkezésekhez.
A grillszezon hozzávalóival is találkoztunk a piaci forgatagban
Bár az időjárás még nem éppen barátságos, a tavaszi grillszezon már látható jeleit mutatja, hiszen egyre több kereskedő kínál olyan ínycsiklandó falatokat, amelyek csak arra várnak, hogy a faszén parázsán süljenek. Különösen népszerűek a frissen töltött grillkolbászok, főként a sajtos, hagymás és fokhagymás variációk, amelyek iránti kereslet az egekbe szökött. "Most kezd igazán beindulni a szezon, mindenki a hétvégi kerti összejövetelekre készül!" – mondta az egyik árus, miközben éppen egy újabb adag fűszeres kolbászt helyezett a hűtőládába.
A piac színes kavalkádját a virágárusok varázsolták elénk: a pünkösdi rózsa, a törökszegfű és az írisz pompásan díszítették a forgatagot, ezzel jelezve, hogy bár az ég még gyakran borongós, a legmelegebb évszak már a küszöbön kopogtat. Sokan már most izgatottan készülődnek a pünkösdi hétvégére, otthonaikat e gyönyörű, illatos virágokkal díszítve, hogy ünnepi hangulatot varázsoljanak környezetükbe.
A zöldség- és gyümölcskínálat most is lenyűgözően gazdag volt. A friss csökölyi eper, a zsenge retek és a harsogó zöldhagyma mellett feltűnt az újkrumpli és a helyi koktélparadicsom is. A kertek színpompás virágokba öltöztek, és ez a kínálaton is megmutatkozott – a termelők boldogan hozták el első szedésű kincseiket.
Cseresznyéből is egyre több jelent meg az asztalokon. - Korai cseresznye már van a fán, igaz, a seregélyek leették a nagy részét, szinte úgy kell ellopkodni előlük a gyümölcsöt, mondta Farkas Józsefné, somogyaszalói őstermelő. Ennek ellenére standjánál szinte alig maradt belőle délre, annyira keresett volt a piros gyümölcs. Sokan választották a cseresznyét friss vitaminforrásnak, de még többen vitték az epret és már volt, aki a dinnyét kereste.